Spread the love

Onze honden

Marley

Marley is de enige man tussen de vrouwen. Vindt hij helemaal niet erg en hij geniet met volle teugen van de aandacht van het vrouwelijk schoon.

Nola

Nola is een teefje wat we vanwege prieveomstandigheden van haar fokster in Duitsland hebben gekocht toen ze ruim een jaar oud was. Haar rug was al voorgerontgend en ze komt uit allemaal medisch gescreende voorouders. Nola heeft een fantastisch lief karakter. Confrontatiemijdend en ontzettend aanhankelijk. Ze is eind 2019 medisch gescreend op HD (heupen), ED (ellebogen) en rug, ze heeft een ECVO oogonderzoek bij de specialist in Amsterdam gehad en een uitgebreide medische screening op o.a. haar knieen (patella luxatie), huid, oren, ademhaling (keelinspectie onder narcose) etc. etc. 

Nola heeft een volledige staart waarmee ze er lustig op los kwispelt. Zo leuk! Haar rug is niet helemaal perfect en ze heeft een lichte onderbeet. Geen ernstige dingen. Vind maar eens een Franse Bulldog met een perfecte rug. Of met een perfecte rug én een goede ademhaling en en en…..Ergens moet je als fokker altijd wel een concessie doen. De perfecte hond bestaat niet en al helemaal niet bij de Franse Bulldog. Toch vind ik dat je wel strenge criteria moet hanteren voordat je met een hond gaat fokken en ergens een grens moet trekken. Wij doen dat al jaren en fokken nooit met hondjes die geen bijdrage leveren aan het ras met hun nageslacht. Nola is een toppertje! Haar neusje mag wat mij betreft nog wel een stukje langer, maar ze heeft echt een prima ademhaling. Het is net een klein hazewindhondje als je haar ziet rennen. Zo lenig en soepel en snel! 

Nola slaapt samen met Dixie lekker bij mama in bed, liefst onder de dekens, dicht tegen me aan. Heerlijk! 

Franse Bulldog redfawn

Nellie

Nellie is een teefje uit Duitsland en net als Nola, in 2019 medisch gescreend. Ook zij komt uit gezonde voorouders. Ze is soms wat onzeker, maar er wordt aan gewerkt en dat werpt zijn vruchten af. Ze heeft een langere neus en zeer ruime neusgaten, net als Marley. Ze heeft een raar staartje, maar ze kan er wel mee kwispelen. Ze is erg aanhankelijk, kan enorm hard rennen en houdt van lange wandelingen met de baas.  

franse bulldog met langere neus, franse bulldog met langere snuit, franse bulldog gezond, franse bulldog fokker van gezonde pups, faya van de loveboat

Faya

Faya is een door ons gefokt teefje uit het F-nestje van Dixie en James Dean. Ze zit op uitzetbasis bij kennissen in Julianadorp en als ze geschikt blijkt te zijn voor de fok, zullen we er een nestje mee fokken. Als we daar weer een hondje uit kunnen aanhouden, scheelt dat toch weer een hond in onze roedel van 7. Voor je ‘t weet, heb je een huis vol en we willen het wel gezellig houden. Het zijn geen poedeltjes he. 

Heroquda's Cheyenne

Jenny

Jenny is onze pensionada. Ze heeft nooit puppy’s gekregen, dat is niets voor haar. Oogappeltje van onze jongste zoon, slaapt ‘s nachts lekker bij ‘kindje’ in bed. Béétje verwend. 

Dixie, onze mooie reverse brindle Franse Bulldog

Dixie

Dixie is de stammoeder van onze kennel. Ze is gesteriliseerd en geniet bij ons van haar pensioen. Slaapt lekker in bed bij mama. 

Franse Bulldog licht fawn met zwart masker

Ayla

Ayla is de dochter van Dixie en geniet van een welverdiend pensioen bij ons in huis. Ook zij is gesteriliseerd.

Franse Bulldog redfawn

Roxy

Roxy, ons kleine poppetje. Zo lief, altijd vriendelijk, gek op kinderen. Wel stronteigenwijs. Wat ze in d’r koppie heeft…Helaas is ze ongeschikt gebleken voor de fok wegens zeer ernstige afwijkingen in haar rug, waar ze overigens tot nu toe gelukkig nog geen last van heeft. Uiteraard zou ze dit wél door kunnen geven aan haar nageslacht. Roxy is intussen gesteriliseerd. 

Contactformulier

8 + 12 =