Spread the love

Registratie

Voor de nieuwsbrief van onze kennel zijn er ontzettend veel abonnees. Op het moment dat ik pups verwacht, schrijf ik alle abonnees in één keer aan en vraag wie er interesse hebben in een pup van het te verwachten nest. Meestal vis ik dan met behulp van ingevulde vragenlijsten zo’n 25 mensen uit de reacties, mensen die me aanspreken en vaak zijn het mensen die al langere tijd wachten. Wel zo eerlijk. Uiteraard komt niet iedereen in aanmerking, maar je kunt altijd wachten op een volgend nestje.

Helaas moet ik deze werkwijze gaan veranderen, omdat het me allemaal een beetje boven het hoofd groeit. Elke dag komen er telefoontjes, whatsappjes, mailtjes en andere berichten binnen met de vraag naar pups. Ingevulde vragenformulieren stromen binnen, maar verreweg de meeste mensen haken uiteindelijk af, wat ik uiteraard wel begrijp, maar wel zonde van alle energie die erin is gestoken. Er gaan van mijn kant vele uren aan bellen en schrijven in zitten en als dat uiteindelijk nergens toe leidt, is dat nogal frustrerend.

Voortaan ga ik met een heuse wachtlijst werken. Hoe werkt dat? LET OP! Ik ontvang nog steeds tientallen ingevulde vragenformulieren zonder betaling. Ik doe hier niks mee. De formulieren van mensen die betaald hebben, krijgen een label en kan ik zodoende gemakkelijk tevoorschijn halen. Zonder label kom je in een grote brij met ingevulde aanvraagformulieren in mijn archief. 

De volgende keer gaan de beschikbare pups naar de mensen die het langst wachten én er zal een loting plaatsvinden waarbij ik één vragenformulier uit het bestand met geregistreerde mensen kies. Het kan dus zomaar zo zijn, dat je je inschrijft en direct al voor een pup uit een volgend nestje in aanmerking komt. Uiteraard volgt er altijd een kennismaking als dat nog niet is gebeurd. 

  1. Je meldt je aan met een ingevulde vragenlijst en betaalt voor registratie en administratie € 19,50 (zie betaalknop onderaan deze pagina) In ruil daarvoor bewaar en bewaak ik je gegevens en ben je bij mij in beeld. Ik beantwoord alle correspondentie en je komt in aanmerking voor een kennismakingsgesprek. Ik hoef me niet eerst door honderden vragenformulieren te worstelen en hoef me ook geen zorgen te maken dat ik iemand ‘vergeet’, want dat gebeurt niet.
  2. Als je niet in aanmerking komt voor een pup of je ziet er zelf vanaf, omdat je bijvoorbeeld elders een pup hebt gevonden, prima. Laat het even weten en ik haal je uit het bestand. Je krijgt géén geld terug.
  3. Zorg dus dat je heel zeker weet of je voor een pup in aanmerking wilt komen en bedenk aan de hand van de vragenlijst of ik als fokker blij word met jou als nieuw baasje. Ik let bijvoorbeeld goed op of mijn pups niet langere tijd alleen moeten zitten vanwege het werk van hun baasje(s). Niet alleen als pup, maar ook later, als de ‘vakantie’ voorbij is. Ook kijk ik bij mensen die in een flat wonen, of er een lift aanwezig is. Dagelijks meerdere keren de trap op- en aflopen is slecht voor een hond.
  4. Ik fok niet op kleur, dus vraag me niet om bijvoorbeeld een redfawn teef met zwart masker of om een blauwe pup. Dat kan niet en mensen die voor onze kennel kiezen om de juiste redenen, weten en begrijpen dit perfect. Je mag uiteraard best vragen welke kleuren ik uit een bepaalde combinatie verwacht en voorkeur voor reu of teef mag je natuurlijk wel hebben. Bij ons kun je geen pup ‘uitkiezen’. Pups worden na ongeveer 8 weken, na de rugfoto’s en na de puppy socialisatie in de puppy speeltuin bij het honden activiteiten centrum in overleg toegewezen aan de nieuwe eigenaren.
  5. Na kennismaking kun je op de wachtlijst worden geplaatst voor een pup uit een bepaalde combinatie van ouderdieren. Het kan ook zijn dat je nog even moet wachten, dat kan ik nu nog niet goed inschatten.
  6. Mensen uit het buitenland moeten er rekening mee houden dat ik per nest slechts één pup naar het buitenland laat gaan. Onze pups draaien gewoon mee in ons huishouden en meer dan één pup nog 7 of 8 weken langer dan normaal aanhouden i.v.m. de 15 wekeneis, is voor mij een te zware belasting. Ik heb geen hok of schuur waar ik ze in kan stoppen als ik moe ben.

 

Hopelijk vallen er na deze maatregel wat mensen af. Niet dat ik jullie niet aardig vind of het jullie niet gun, maar ik ben slechts een kleinschalige fokker en de pups groeien hier helaas niet aan de bomen. Als jullie wel allemaal willen blijven wachten, ook fantastisch. Als je geabonneerd bent op de nieuwsbrief, ook als je al langer wacht, dien je je dus te registreren en het inschrijfgeld te betalen, anders ga ik ervan uit dat je geen belangstelling meer hebt. De vorige keer heb ik mensen gemaild, maar kreeg soms geen of erg laat antwoord. Dat kost veel teveel tijd en kan alleen als ik zeker weet dat je een pup wilt. Mensen die zich niet op de nieuwe wijze registreren, verwijder ik uit het bestand.

Wil je liever een herplaatser, dien je je ook te registreren op dezelfde wijze. Je komt dan op een aparte wachtlijst voor een herplaatser waarbij ik kan bemiddelen. Ik ga niet over de vergoeding die voor een herplaatser wordt gevraagd, behalve dan dat ik niet meewerk aan het gratis weggeven van honden. Verder bemoei ik me niet met de financiële afwikkeling. Eigenaren die een hond willen herplaatsen kunnen zich ook registreren.

Met het oog op de Corona crisis hanteren wij de volgende maatregelen: kennismakingsgesprekken en puppybezoeken vinden zoveel mogelijk plaats in de open lucht (er is een prachtig park hier vlakbij waar je met je auto in kan rijden) De pups en de moeder komen dan, afhankelijk van de leeftijd van de pups en het weer, gezellig mee. Uiteraard houden we gepaste afstand van elkaar en worden er geen handen geschud. Als je met de pups wilt knuffelen, dien je handschoenen en een mondkapje te dragen, zolang er nog overheidsmaatregelen m.b.t. het virus van kracht zijn. Je kunt met maximaal drie personen per keer komen en zo vaak je wilt.

Kijk op onze planningspagina welke nesten er de komende tijd worden verwacht! Voor het komende nestje (zomer 2020) is de wachtlijst vol, maar je kunt je natuurlijk wel registreren en wachten op een van de volgende nestjes (2021) of voor een mogelijk pupje wat soms onverwachts vrijkomt bij een betrouwbare collega fokker. 

Hier onder kunt u uw betaling doen. Let op! Zorg dat de naam op je vragenformulier gelijk is aan die op het bankafschrift, anders kan ik je niet terugvinden.

 

HIERONDER KUN JE MET IDEAL OF CREDITCARD BETALEN, ALS JE OP DE KNOP KLIKT, KOM JE IN DE VEILIGE BETAALOMGEVING VAN JE EIGEN BANK. ZONDER BETALING NEMEN WIJ JE INGEVULDE VRAGENLIJST NIET MEER IN BEHANDELING. WIJ HOPEN OP JE BEGRIP.
Bedrag € -