Spread the love

Over ons

Roxy

Mijn naam is Linda Wouters, ik ben getrouwd met Ron en we hebben 3 zoons, Erik (27), Frank (26) en Julian (23) en ik ben een Franse Bulldog fokker in Nederland.  De kennelnaam ‘van de LoveBoat’ bestaat al sinds 8 september 1992. Destijds had ik namelijk al een aantal jaren een cattery onder dezelfde naam en toen ik een nestje Jack Russell Terriërs had gefokt, heb ik ‘van de Loveboat’ als kennelnaam gekozen en laten registreren bij de Raad van Beheer.

Met mijn katten fok ik al jaren niet meer. Ik liep steeds tegen hetzelfde probleem aan: het is onmogelijk een gezonde kat te fokken als er alleen op uiterlijk wordt geselecteerd. Vooral bij siamezen en oosters kortharen komt een aantal ernstige aandoeningen voor die zich meestal pas op latere leeftijd openbaren. Vaak is er dan al met de desbetreffende dieren gefokt met alle gevolgen van dien.

Ik merkte op een gegeven moment dat ik geen plezier meer had in het fokken en ben er dan ook mee gestopt. Ron, mijn man, en ik kregen drie zoons en waren daar een groot aantal jaren behoorlijk druk mee. Tel daar een drukke baan bij op en dan is er gewoon geen tijd om je ook nog met zoiets intensiefs als het fokken van katten of honden bezig te houden.

Franse Bulldog Kennel van de Loveboat is een eenmanszaak en geregistreerd bij de Kamer van Koophandel te Alkmaar onder nummer 61761753 én bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (UBN 6339658) Het vereiste Bewijs van Vakbekwaamheid Honden- en Kattenbesluit heb ik al sinds 1989 in mijn bezit.

Mijn BTW nummer is NL001983353B30 

De Kennel is geregistreerd bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland en de FCI, de Fédération Cynologique Internationale. Veel fokkers noemen zich daarom ‘erkende Franse Bulldog fokker’ en dat klinkt bar interessant, maar is niets meer dan een loze kreet. Je betaalt 250 euro om je kennelnaam te laten registreren. Elke sufferd kan zich vervolgens ‘Erkend Fokker’ noemen. Als je het als fokker daarvan moet hebben….

Sinds een aantal jaren werk ik niet meer alleen met honden die bij de FCI zijn geregistreerd, waardoor mijn pups geen stambomen meer van de Raad van Beheer krijgen. De laatste jaren wordt me meer en meer duidelijk dat dat namelijk niets toevoegt. Integendeel, durf ik zelfs te beweren. Franse Bulldog pups die daar nu nog een stamboom krijgen worden willens en wetens illegaal gefokt. Dat soort hondjes voldoet nooit aan de gestelde criteria van o.a. de neuslengte en de Raad heeft doodleuk ‘eigen’ criteria opgesteld om zich maar niet aan de wettelijke eisen te hoeven conformeren. Niemand vindt die wettelijke eisen leuk, maar je zult je nu eenmaal wel aan de wet moeten houden. 

Bij ons lopen de hondjes heerlijk vrij rond in huis en onze pups groeien op in huiselijke sfeer. Wij werken op een open en eerlijke wijze en zetten vanaf dat een teefje moet bevallen tot de dag waarop de pups vertrekken, een livestream op onze website waarmee alles 24/7 gevolgd kan worden.