F-Nest

van de LoveBoat

F-Nest van de LoveBoat, geboren 28-07-2019

De F-jes bestaan uit 6 pups met de volgende namen: Flushing Fitou, Friendly Fidel, Fantastic Faya,Funky Finley, Flaming Floky en Fabulous Fiona. 

De moeder is onze geweldige Dixie, die ons dit nestje gaf op de leeftijd van 7 jaar. Dit hondje is in topconditie en ze kon het makkelijk aan, maar het was toch niet echt heel makkelijk. Er was een pupje bij dat verkeerd in de baarmoeder lag, waardoor Dixie na bijna het hele nest zelf te hebben gedaan, alsnog een keizersnede moest ondergaan. Het pupje dat verkeerd lag, heeft het niet gered en een dag later is er nog een pupje overleden. Het complete nest bestond dus uit maar liefst 8 puppy’s!

Omdat we onze teefjes altijd de kans geven om de pups op natuurlijke wijze te krijgen, kiezen we altijd voor het leven van de teef boven dat van de pups. Een keizersnede is veel gevaarlijker dan een natuurlijke geboorte. Moederhonden gaan echt niet dood tijdens een natuurlijke geboorte. Wél tijdens een keizersnede. In veel gevallen wordt er te snel ingegrepen om pups te ‘redden’. Toch is dit best stressvol voor een fokker. Je weet namelijk altijd pas na afloop of je het juiste hebt gedaan. Kiezen voor je teefje is altijd het juiste.   

De vader van dit prachtige nestje is James Dean von den Traumbully’s uit Duitsland. We hebben voor hem gekozen, omdat hij uit vele generaties gezonde voorouders komt en vanwege zijn langere neus. Het was de lange reis van in totaal meer dan 1500 km’s meer dan waard.  

De F-jes hebben intussen allemaal hun gouden mandje gevonden en we hopen dat we in de toekomst met Faya en haar baasjes kunnen gaan ontdekken of ze geschikt is voor de fok. Faya heeft van de zes pups niet de langste snuit (ook niet de kortste), maar na lang bestuderen van de rontgenfoto’s denken we dat zij de rug heeft waar we mee verder willen. Het blijft lastig om dat nu op dit moment al te zeggen, maar de tijd zal het leren.