Spread the love
Info pups en prijs

Franse Bulldog pups

 

Onze Franse Bulldog pups krijgen een FCI stamboom, een EU-paspoort met inentingen en ontwormingsschema, een gezondheidsverklaring, DNA profiel, zodat u zeker weet dat ze ook echt de pups van de desbetreffende ouders zijn en wij werken met koopcontracten waarin o.a. staat dat wij 2 jaar garantie geven op erfelijke aandoeningen. Wij staan volkomen achter de door ons gefokte dieren en een uitgebreidere garantie is dan ook niet meer dan logisch. We garanderen niet dat uw pup gezond zal zijn, maar we werken in elk geval met 100% gezonde ouderdieren, waardoor de kans op gezonde pups zo groot mogelijk wordt. Mocht er desondanks toch een probleem opdoemen, zullen wij alles in het werk stellen om het naar ieders tevredenheid op te lossen. Bij ons géén garantie tot aan de deur!

Beide ouderdieren beschikken over een uitgebreide medische screening, ondersteund door röntgenfoto’s van nek, rug, heupen en luchtwegen. Dit alles is ter inzage beschikbaar en pupkopers krijgen deze gegevens mee.

De prijs van onze Franse Bulldog pups zal in 2018 € 2250 inclusief BTW bedragen. 

U kunt het concept koopcontract hier bekijken.

Voor nadere inlichtingen kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen.

Franse Bulldog prijs

 

Regelmatig hoor ik van andere fokkers dat ze zich groen en geel ergeren aan de e-mails van mensen die alleen naar de prijs van de Franse Bulldog pups informeren. Soms zelfs met een zeer korte mail, waarop veel fokkers dan niet eens reageren. Ik begrijp dat wel, maar je zou al een hoop vragen kunnen voorkomen door gewoon de prijs op je site te vermelden. Intussen snap ik ook dat dat lastig is, want prijsstijgingen moet je dan altijd uitleggen. 

Er zijn ook mensen die met de fokker in discussie gaan over de hoogte van de prijs. Vreemd, want dat doe je bij de bakker over de prijs van het brood ook niet. Maar goed, het gaat natuurlijk vaak om veel hogere bedragen en misschien is het zinvol om enige uitleg te geven over de prijzen.

Een goed nestje Franse Bulldog pups fokken kost geld, veel geld. De honden van een Franse Bulldog fokker die op verantwoorde wijze fokt, worden medisch onderzocht en dan gaat het niet om een vluchtig onderzoekje van een paar minuten, maar om uitgebreide medische onderzoeken, vaak ondersteund met röntgenfoto’s.  Het onderzoek wat ik laat doen, kost inclusief DNA tests, HD onderzoek volgens de Penn-hip methode en ECVO oogonderzoek meer dan € 1000 en dan bestaat er een reële kans dat een hond niet geschikt is om ingezet te worden voor de fok. Zakelijk gezien is dat een heel vervelend probleem waar veel verantwoorde fokkers mee te maken hebben. De hond wordt vaak voor veel geld aangeschaft, maar je weet op dat moment nog helemaal niet of het dier wel geschikt zal zijn om ingezet te worden als fokdier. 

De aanschaf van je eigen fokteefje is een kostbare zaak. Ik hoef echt niet om korting te vragen bij een collega Franse Bulldog fokker. Vaak krijg je als fokker zelfs te maken met ‘speciale’ tarieven, als u begrijpt wat ik bedoel. Omdat ik een beetje weet waar ik moet zoeken en waar ik niet moet zoeken, kom ik juist bij fokkers uit die veel hogere prijzen rekenen dan ik. Het is dan nog maar zeer de vraag of het desbetreffende hondje ook daadwerkelijk uitgroeit tot een geschikte fokteef. Als er ook maar iets aan mankeert, sluit ik haar uit voor de fok. Zakelijk gezien is dat een fikse strop. Voor de hond maakt het niets uit, ik houd er echt niet minder van. Onze Roxy is onlangs medisch gescreend en ik heb besloten om niet met haar te gaan fokken. Op haar eigen pagina leest u het hoe en waarom. Voor Roxy hebben we veel geld betaald, veel meer dan mijn eigen pup prijs. Daarbovenop kwam nog de prijs van de puppy nanny, voor het vervoer van Hongarije naar Nederland. Voor de laatste medische screening inclusief registratie bij de raad van Beheer was ik per teefje 500 euro kwijt, exclusief DNA tests. Alleen al voor Roxy zit ik al op een bedrag van ruim drie keer mijn eigen pup prijs en ze zal worden gesteriliseerd. Als ik veel geld zou willen verdienen aan mijn honden, zou ik zonder nadenken met haar fokken. Geen haan die er naar kraait. Dat wordt ook vaak gewoon gedaan, want veel fokkers kunnen de röntgenfoto’s zelf niet goed beoordelen en een dierenarts geeft er geen oordeel over. Je moet zelf beslissen of je met een hond gaat fokken of niet. Mira was ook een pup die we in het buitenland hadden gekocht en waarvan (gelukkig al snel) bleek dat ze een erfelijke oogaandoening had. Dit is prima te behandelen, maar ermee fokken is niet verstandig, dus hebben we haar moeten herplaatsen, want anders zitten we binnen de kortste keren met een hok vol honden waar we veel van houden, maar niks mee kunnen. Het doel mag niet uit het oog worden verloren: het fokken van zo gezond mogelijke pups! Roxy blijft bij ons, we hebben ons hart al aan haar verloren. 

Als het teefje dan inderdaad geschikt blijkt te zijn na de nodige medische onderzoeken en DNA tests, moet ze gedekt worden en dat gebeurt niet voor € 100 door een reu van marktplaats. De kosten kunnen oplopen tot de prijs van een duurdere Franse Bulldog pup. Om te bepalen welke dag het meest geschikt is om je teefje te laten dekken, kun je een progesterontest bij de dierenarts laten doen. Ik heb het met Dixie bij haar eerste nestje 2 keer laten doen en was per keer € 60 kwijt. Ze kon gelukkig bij de dekreu logeren, maar anders had ik haar vaker moeten laten testen.Verder zijn er de reiskosten van en naar het adres waar de dekreu zich bevindt. Ik ben zelf wel 4 keer op en neer gereden, in totaal meer dan 1500 kilometer! Het is niet ondenkbaar dat ik in de toekomst naar het buitenland zal moeten voor een dekking. 

Marley is gelukkig goed door zijn medische keuringen gekomen en nu heb ik mijn eigen dekreu, wat voor mij de kosten aanzienlijk zal drukken wanneer ik hem inzet. Toch zal het nog een hele poos duren voordat ik de torenhoge kosten heb terugverdiend. Aan hemzelf heb ik natuurlijk ook de nodige kosten gehad. Ik kan hem natuurlijk ook niet eindeloos blijven inzetten en ook niet voor elk teefje. 

Om een nestje te kunnen fokken, moeten er allerlei spullen worden aangeschaft. Denk aan een werpkist, vetbedden en warmteplaat, warmtelamp, instrumenten, weegschaal, medicijnen, speelgoed voor de pups etc. etc. Deze zaken kunnen in veel gevallen hergebruikt worden, maar je moet ze toch wel eerst aanschaffen. Vetbedden moeten na enkele ‘rondes’ ook wel worden vervangen.

Wanneer je teefje gedekt is, kun je na 28 dagen een echo laten maken. Leuk, want dan krijg je de foto’s en het filmpje mee. Kosten: ruim € 60. Veel fokkers laten kort voor de bevalling ook nog een röntgenfoto maken. Als er geen dringende medische reden voor is, doe ik dat niet. 

De Franse Bulldog moet vaak een keizersnede ondergaan. De kosten van zo’n ingreep in het weekend of ‘s nachts komen al gauw op € 750 – € 1000, wat je als fokker moet incalculeren in de gemiddelde prijs van je pups. Ook krijgt een bulletje over het algemeen geen grote nesten. Bij fokkers van andere rassen worden vaak meer dan 8 pups geboren. Dat drukt natuurlijk de gemiddelde prijs.

Als de pups er eenmaal zijn, eet de moederhond ineens bijna 4 keer zoveel. Er gaat dan gemakkelijk anderhalve kilo vlees per dag per moedertje doorheen. Ook de pups eten een flinke hoeveelheid. Daarnaast maak je veel extra kosten voor stroom voor de warmtelamp en warmteplaat, de wasmachine die constant draait om de dekentjes en vetbedden te wassen en in de winter te drogen. Ook zijn er extra stookkosten om de ruimte waar de teef met pups zich bevindt, extra warm te houden.

Als de pups geboren zijn, moeten de stambomen en de DNA tests worden aangevraagd. Je betaalt de stambomen, de chipper en het DNA afnemen aan de Raad van Beheer, zo’n dikke € 100 per pup, wat vooruit betaald moet worden.

Helaas heb ik ervaren dat je ook pups kunt verliezen. Naast het vreselijke verdriet, heeft dat ook ernstige financiële gevolgen. Geloof me, ik zou er alles voor over hebben om ze weer terug te krijgen en dat geld kan me niet schelen, maar naast het wegvallen van de opbrengst van de pups, was er ook een extra dierenartsrekening (kosten van drie maal dierenarts, twee maal in weekend en ‘s avonds en sectie bij de faculteit in Utrecht) van € 450. Dit maakt het verlies extra zuur als ik het zakelijk bekijk en dat doe ik op deze pagina. Verder interesseert me dat geld niet; dat ik én de nieuwe baasjes de pups kwijt zijn vind ik vele malen erger en dat verschrikkelijke verlies kan niet in een bedrag worden uitgedrukt.

Als de pups 6 weken oud zijn, moeten ze door de dierenarts worden onderzocht en krijgen ze hun paspoort en eerste entingen. Kosten: rond de € 40 per pup. Vanaf de leeftijd van 4 weken moeten de pups elke 2 weken worden ontwormd. Dit kost ongeveer 50 euro voor het hele nest. Mijn laatste nest heb ik laten titeren alvorens ik ze liet vaccineren (zie pagina vaccineren en ontwormen). Dit is wel een stuk kostbaarder, maar veel beter, want zo worden ze alléén ingeënt als het ook daadwerkelijk nodig is. Onnodig inenten of op het verkeerde moment inenten kan zelfs schadelijk zijn. Meestal worden pups standaard gevaccineerd als ze 6 weken oud zijn, maar dan weet je dus niet of ze nog antistoffen van hun moeder hebben. Door te titeren kun je dat aantonen en indien nodig, later vaccineren.

Voor het gemak laat ik de vele, vele (!) uren tijd die ik er in steek, maar even buiten beschouwing. Ik hoef daar ook helemaal niet voor betaald te worden, dan zou een pup helemaal onbetaalbaar worden. Het gaat niet eens om de verzorging van moeder en pups zelf, maar ik ben ook heel veel tijd kwijt aan correspondentie met potentiële pupkopers, kennismakingsgesprekken en telefoongesprekken. Ook het maken en bijhouden van deze website kost veel tijd en gratis is het ook al niet. Het streamen van de beelden op mijn site is ook een kostbare aangelegenheid, maar iedereen vindt het ontzettend leuk. Een stukje klantvriendelijkheid kan geen kwaad. 

Tenslotte maak ik persoonlijk een puppypakket voor elke pup. Geen gratis zakjes brokken, maar een leuk pakketje waar mensen echt iets aan hebben. Als de stambomen binnen komen, meestal als de pups de deur al uit zijn, ga ik deze vervolgens bij de pupkopers langs brengen. Ook later, als de pups geen pups meer zijn, houd ik contact met de baasjes en vind ik het leuk om hen zo af en toe te bezoeken of om ergens af te spreken met wat honden.

Als klap op de vuurpijl, betaal ik 21% BTW over elke verkochte pup.In het uitzonderlijke geval van winst maken, betaal ik bovendien inkomstenbelasting. Omdat mijn kennel is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel, ben ik verplicht om een administratie bij te houden. Dit heeft mij in de afgelopen twee en een half jaar duidelijk inzicht gegeven in de kosten en opbrengsten en geloof mij, die staan nog lang niet met elkaar in verhouding. 

Ik moet ook reserveren voor eventuele vergoedingen aan pupkopers. Ik doe er alles aan om gezonde pups te fokken, maar we hebben met levende wezens te maken en er kan natuurlijk altijd iets voorvallen. In die gevallen probeer ik zo coulant mogelijk te zijn en neem ik mijn (financiële) verantwoordelijkheid.

Na rijp beraad, écht na rijp beraad heb ik mijn prijs voor 2018 vastgesteld op € 2250 per pup, een flink bedrag, ook voor mij. Misschien dat er, als we een paar nestjes verder zijn, wat geld overblijft na afdracht van belastingen. Is dat iets waar ik me voor moet schamen? Ik denk het niet. Ik sta, als ik het puur zakelijk bekijk, achter mijn ‘product’ en ik ben ervan overtuigd dat ik kwaliteit lever. Ik ben daar zelfs dermate van overtuigd, dat ik mijn garantie op erfelijke gebreken heb uitgebreid van één naar twee jaar. Uiteraard is dit vastgelegd in het koopcontract

Voor pupkopers uit het buitenland gelden andere prijzen, omdat hun pups hier blijven tot minstens 15 weken. Ze krijgen op de leeftijd van 12 weken een rabiës vaccinatie en krijgen alle benodigde bloedonderzoeken, eventuele speciale ontwormingen en vaccinaties die bij hun leeftijd en land waar ze naartoe gaan horen en uiteraard worden zij keurig gesocialiseerd. Voor mij betekent dit dubbel zoveel werk en omdat ik het goed wil doen, is het voor mij behoorlijk belastend. Mijn gezondheid laat te wensen over en ondanks dat ik mezelf soms een beetje in acht moet nemen, lukt dat met een nest pups natuurlijk lang niet altijd. De prijzen voor de pups die worden geëxporteerd naar landen met de 15-weken regel staan hier. Voor landen buiten Europa gelden mogelijk andere tarieven, neem contact op voor meer informatie. 

Vanwege de aanhoudende prijsstijgingen en de onverminderd grote vraag, heb ik mijn prijs moeten aanpassen. Kosten die er voor mij extra zijn bijgekomen, zijn kosten voor een boekhouder (intussen vervangen door een accountant) die ik in de arm heb moeten nemen en de kosten van een aantal verzekeringen die ik voor mijn bedrijf heb moeten afsluiten. Denk dan aan een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en een werknemersschadeverzekering voor de stagiaires die hier worden opgeleid. De fiscus verwacht ook dat je positieve resultaten boekt, anders hoef je geen bedrijf te hebben en is het gewoon een leuke dure hobby. Gelukkig kan ik zelf deze website ontwerpen, aanpassen en bijwerken. Ik hoef dit niet uit te besteden, maar u zult begrijpen dat ik er met dit alles wel een dagtaak aan heb. Alles wordt hier gedaan met het oog op het welzijn van de honden en hun pups en uiteraard worden ook onze klanten niet vergeten. U bepaalt tenslotte waar u uw nieuwe vriendje koopt en wat u belangrijk vindt. 

 

 

Puppypakket 2015

Contactformulier

4 + 2 =