Spread the love

Veelgestelde vragen

Home
- Wat is het verschil tussen een reu en een teef?

Een reu is over het algemeen wat gemoedelijker dan een teefje. Teefjes kunnen wat fel zijn, vooral naar soortgenoten, maar dat zijn sommige reutjes ook. Reutjes gaan vanaf een bepaalde leeftijd buiten vaker plassen. Ze willen daarmee hun territorium afbakenen en tillen daarbij meestal hun achterpootje op. De meeste reutjes hebben soms last van een lichte voorhuidontsteking, waardoor ze wat groen/gele druppels kunnen verliezen. Je kunt dit schoonhouden, maar het is lastig te voorkomen en sommige mensen vinden het vies. Castratie of een castratiechip helpt meestal direct, maar is wel drastisch. Teefjes worden vanaf de leeftijd van ongeveer 9 maanden, meestal twee keer per jaar loops. Je kunt ze dan een speciaal broekje aandoen met een inlegkruisje of dun maandverbandje en dan merk je er verder weinig van. Zo’n loopsheid duurt meestal een week of drie. Je moet natuurlijk wel goed opletten en haar buiten aangelijnd houden. Na de eerste loopsheid kun je je teefje laten steriliseren, maar ook dat is nogal drastisch en ik lees steeds vaker dat het misschien toch beter is om het niet te doen. Het wordt vaak nog wel standaard geadviseerd door dierenartsen en helaas nemen veel mensen alles wat de dierenarts zegt, klakkeloos aan. 

- Moet ik mijn pup nu ook vers vlees gaan geven?

U moet natuurlijk helemaal niets. Ik speen mijn pups af op vers vlees, maar omdat ze geen brokken gewend zijn, vinden ze ze juist heel lekker. Af en toe een kwalitatief goede brok, zonder granen en met een hoog percentage vlees kan echt geen kwaad. Qua prijs maakt het in ieder geval niet zoveel uit. U zult zien dat een hoogwaardige brok net zoveel kost als vers vlees. In mijn puppypakketten waar elke nieuwe eigenaar er een van meekrijgt, zit een voorraad bevroren vers vlees, zodat u kunt zien hoe lekker de pup het vindt en hoe goed hij of zij het erop doet. Op www.voerwijzer.com vind u alles wat u wilt weten over voer. Echt een aanrader!

-Kan ik alvast een aanbetaling doen voor een pup, zodat ik bovenaan de wachtlijst kom?

Hahaha, leuk geprobeerd, maar dat is niet de manier waarop ik werk. Het zou ook bijzonder oneerlijk zijn tegenover de mensen die al zo lang wachten. Ik heb ook geen idee hoeveel mensen er precies wachten, maar dat het er veel zijn, daar ben ik van overtuigd. Dat er veel afvallen, daar ben ik ook van overtuigd, dus als ik nu al een wachtlijst zou gaan aanleggen, zou ik misschien veel mensen onnodig moeten teleurstellen. 

-Kun je mij de namen geven van andere fokkers die op dezelfde manier werken als jij?

Helaas ken ik maar weinig fokkers die het op precies dezelfde manier aanpakken als ik, dus je zult zelf uiteindelijk moeten beoordelen of je op de juiste plek zit voor een pup. Dat geldt natuurlijk net zo goed bij mij. Het is belangrijk dat het klikt met de fokker, maar ook met de pup. Soms weet ik echter wel dat bepaalde fokkers een nestje hebben of verwachten en dat geef ik dan altijd even door, meestal via mijn Facebook kennelpagina

-Wil je Jenny niet aan ons verkopen? Daar fok je toch niet mee?

Nee hoor, onze Jenny blijft bij ons. Zolang een hondje zich happy voelt in onze roedel, mag hij of zij levenslang blijven. Jenny is een aparte, maar ze is ontzettend lief en we kunnen haar niet missen. Heel egoïstisch, ik weet het. Ze is trouwens dikke maatjes met onze jongste zoon Julian en slaapt altijd heerlijk bij hem in zijn bed.