Dixie

Giggo

Dixie(stamboomnaam: Giggo) is van augustus 2012 en heeft in april 2015 haar eerste nestje gehad. Haar stamboomnaam is Giggo en ik heb haar gekocht bij een kleinschalige fokster die twee teefjes heeft en daar af en toe een nestje mee fokt. Dixie liet zich op natuurlijke wijze dekken en heeft haar pups zelf op de wereld gezet, zonder keizersnede. Ze kreeg 5 gezonde pups, waarvan er tot mijn grote verdriet twee overleden toen ze 5 weken oud waren aan de gevolgen van een gemene virusinfectie.

De stamboom van Dixie staat hier.

Ik heb Dixie een uitgebreide medische screening laten ondergaan, uitgebreider dan de HBC vereist. De uitslag van de screening, verricht door Dierenkliniek Zuiderkaag te Schagen, staat hier. Daarnaast zijn er röntgenfoto’s gemaakt van haar rug, nek, heupen en ademhalingsstelsel. Dixie is een erg gezond hondje met veel uithoudingsvermogen en geen ademhalingsproblemen.

Röntgenfoto’s vind u op de pagina gezondheidsresultaten.

Dixie is een levendig hondje, wat erg aan mij hangt en behoorlijk waaks is. Ze is geen allemansvriend en is ook naar andere honden die ze niet kent, niet direct heel vriendelijk. Ze is het wat afwachtendere type, maar als ze je leuk vindt, is ze erg enthousiast en kan ook kwispelen, wat ze veelvuldig doet. Ze is geen showhondje; ten eerste doe ik haar daar geen plezier mee en ten tweede weet ik heel goed zelf wat mijn hond qua showkwaliteit waard is, daar heb ik geen keurmeester voor nodig. Ze is een zeer fraai hondje, geen overdreven platte snuit, prachtige aparte vachtkleur met een superzacht vachtje, te lange rug, maar zeer mooi staartje waar ze ook echt mee kan kwispelen. Ze heeft een prachtig slank lijfje en kan rennen als de bliksem.

Voor mij en de rest van ons gezin is ze ontzettend lief. Ze ligt altijd naast me en slaapt in mijn bed. In onze roedel is ze de absolute alfa-teef, de roedelleidster van de honden. Ze is nergens bang voor en heeft een hekel aan katten. Zelf hadden we tot voor kort 3 katten en alleen de kat die geen enkele angst voor honden kende, liet ze met rust. De andere twee probeerde ze toch altijd te verjagen.

 

Liefie

 

Franse Bulldog reverse brindle

Dixie

 

 

 

Eten!

Kom maar op

Contactformulier

7 + 15 =