Spread the love

Aanschaf

Franse Bulldog pup Nederland- Aanschaf

 

De Franse Bulldog is een leuke gezelschapshond, maar heeft een zeer consequente baas nodig. Hij is uitstekend geschikt voor een gezin met kinderen, maar denk eraan dat u de kinderen goed instrueert hoe ze met de hond om moeten gaan.

Een Franse Bulldog pup in Nederland kopen is niet zo moeilijk. Een gezonde Franse Bulldog pup in Nederland kopen, dat zal niet meevallen.Kijk goed uit waar u de hond koopt. Op www.marktplaats.nl staan veel Franse Bulldog pups te koop, maar daar zitten enorm veel broodfokkers tussen, mensen die honden fokken met het doel er zoveel mogelijk geld aan te verdienen. Soms staan er ook Franse Bulldog pups te koop bij een particulier, maar vaak is dat slechts schijn en gaat het om handelaren. De dieren leven vaak onder zeer erbarmelijke omstandigheden. Ook worden er zeer regelmatig voor weinig geld Franse Bulldog pups uit Oostbloklanden gekocht, deze worden bij een zelfde soort volwassen teefje gezet alsof dit de moeder zou zijn en voor veel geld verkocht aan argeloze kopers van een Franse Bulldog in Nederland. De echte moederhonden zitten weg te kwijnen in koude, vieze hokken in het Oostblok en zijn bijna constant drachtig. Vaak worden er ook iets oudere pups aangeboden door zogenaamde eigenaren die er wegens omstandigheden niet meer voor kunnen zorgen. Laat u niet misleiden, vaak gaat het ook hier om Oostblokpups.

Behalve dat het natuurlijk een zeer kwalijke zaak is dat de fokdieren zo slecht worden behandeld, zijn de pups vaak ziek of worden ziek. Veel Franse Bulldog pups ontwikkelen een of meerdere allergieën of hebben allerlei ziekten zoals epilepsie, problemen met de luchtwegen, hart of rug en nek. Dit zijn aandoeningen die ook bij de Nederlandse bullenpopulatie voorkomen, maar door zorgvuldige selectie van fokdieren door fokkers die weten wat ze doen en niet simpelweg vermeerderen, kunnen deze aandoeningen zoveel mogelijk worden voorkomen. Daarom is bijvoorbeeld een stamboom ook zo belangrijk. Het geeft de fokkers informatie over de achtergrond van de hond. De stamboom is ook niet datgene wat een goede pup ‘duur’ maakt, die kost per pup rond de honderd euro. Sommige mensen gaan op zoek naar ‘Franse Bulldog pups van een particulier’ of naar ‘Franse Bulldog pups uit een thuisnestje’. Vreemde uitdrukking, want mijn pups lopen ook gewoon bij mij in huis en zo zijn er nog vele betrouwbare fokkers die hun pupjes echt niet in de schuur leggen ofzo

Op het moment dat ik dit schrijf zitten we middenin de Corona crisis en is de vraag naar Franse Bulldogs enorm gestegen. Als je op dit moment zomaar ergens een beschikbare pup vindt, moet je je echt achter je oren krabben, want er zijn geen fokkers die pups ‘over’ hebben. Houd rekening met een (lange) wachttijd. 

Verder is het natuurlijk belangrijk dat de Franse Bulldog fokker de ouderdieren medisch heeft laten keuren, ondersteund met röntgenfoto’s en een attest, waarin zwart op wit staat dat de dierenarts de honden op bepaalde aandoeningen heeft onderzocht en heeft goedgekeurd.

Er is ook een website waar u de broodfokkers kunt vinden en waar u dus géén puppy moet kopen. Als een fokker zegt dat hij/zij een erkende Franse Bulldog fokker is, zegt dat eigenlijk helemaal niets. Flauwekul dus.

Heeft u een fokker gevonden die u aanspreekt, stuur dan niet een mail met de vraag: ‘wat kost ie?’ Dan is de kans groot dat u nooit meer iets hoort. De meeste fokkers zetten hun prijzen niet op hun website. Ikzelf heb besloten om dat gewoon wél te doen, bij ‘info pups’ kunt u de prijs vinden.

Voor uitleg over de prijs, klikt u hier

Van mij krijgt u altijd een antwoord indien u zich voorstelt en kort uitlegt hoe uw gezinssituatie is, hoe u woont, of u werkt en waarom u voor een Franse Bulldog kiest. Kijk even in het menu bij registratie voor de actuele stand van zaken omtrent de wachtlijst.

Mocht ik zelf geen pups beschikbaar hebben, kan ik u wellicht doorverwijzen naar andere fokkers. Op dit moment zijn overal wachtlijsten. 

franse bulldog met langere neus, franse bulldog met langere snuit, franse bulldog gezond, franse bulldog fokker van gezonde pups
french bulldogs Netherlands, french bulldogs health tested parents, french bulldog breeder netherlands, french bulldog puppies holland, french bulldogs, franzosiche bulldogge niederlande