Bulls of Crown Ethan, franse bulldog show, franse bulldog showresultaat

Showresultaat Marley

Vandaag ben ik met Marley naar de show in Eindhoven geweest. Eigenlijk geef ik er niet zoveel om, maar één van de regels van de rasvereniging is dat je je hond twee keer op een show moet hebben uitgebracht en dat hij daar minstens de kwalificatie ‘zeer goed’ moet hebben behaald. Aangezien ik altijd alles netjes volgens de regels doe en er nog andere mensen zijn die dit belangrijk vinden, had ik besloten om Marley een paar keer te showen.

Vandaag stond hij in de ring met nog drie reuen in de tussenklas en tot mijn stomme verbazing kreeg hij de kwalificatie ‘Uitmuntend 1’ en werd hij beste reu in zijn klasse. Normaal gesproken winnen altijd dezelfde mensen met dezelfde hondjes, dus ik was stomverbaasd en zij blijkbaar ook aan de kreten te horen die werden geslaakt toen Marley won. De vaste kliek feliciteert elkaar altijd uitgebreid bij zo’n mooi resultaat, maar ze konden het echt niet opbrengen om het voor mij uit hun strot te krijgen. Eén bekende fokker riep zelfs hardop, zodat ik het uitstekend kon horen: ‘ik fok al 35 jaar, maar zo ‘iets’ heb ik nog nooit gezien’, doelend op mijn lieve mooie Marley.

Zo gaat dat dus op de show, leuk he? Zo eensgezind, zo vriendelijk en ze gunnen het je ook zo…

Afijn, nog één keer en dan ben ik er voorlopig wel weer even klaar mee…

Wat staat er op het keurrapport:

’17 maanden. Prima hoofd, oren kunnen hoger aangezet zijn. Prima krachtig gebit, goede borstbreedte & diepte. Rechter voorbeen licht uitgedraaid, mooie katvoet. Iets lang in de rug. In stand voor en achter parallel. Roach kan iets meer uitgesproken. Vlot gangwerk’.

Na afloop van de ronde waarbij de beste reu van de hele show werd gekozen kwam de keurmeester bij me en zei dat de enige reden om Marley daarvoor niet te kiezen zijn iets te lange rug was. Verder vond hij hem een prachtige hond.

Voor mij maakt het allemaal niks uit, ik ben gewoon gek op mijn lieve zachtaardige kereltje. Behalve dat hij héél gezond is, is hij nu ook officieel mooi. Dankuwel, keurmeester dhr. J. van Hummelen, u bent een keurmeester met lef én goede smaak!