Planning

Planning Franse Bulldog pups

 

 

2019

Dixie zou eigenlijk met pensioen gaan, omdat ze normaal gesproken een lange cyclus heeft en qua timing zou dat betekenen dat ze ruim na haar 7e verjaardag nog een nest zou krijgen en dat vind ik te oud. Ook vind ik het lastig om binnen de FCI een reu te vinden die aan mijn eisen voldoet en Marley nog een keer inzetten is niet wat ik wil. Dixie is echter voor haar doen erg vroeg loops geworden, wat betekent dat ze nog ruim binnen de grenzen van wat wettelijk is toegestaan en van wat ik zelf nog acceptabel vind, een nestje mag krijgen, mits de volgende loopsheid niet te lang wegblijft. 

Met de aankoop van Nellie, een hondje van een fokker die niet via een FCI club fokt, heb ik eigenlijk al besloten om mijn horizon te verbreden. De pups van Nellie zullen een andere stamboom krijgen dan die van de Raad van Beheer, maar ik ben ervan overtuigd dat we als fokker deze kant wel op moeten als we gezonde honden willen fokken. 

Waarom zou ik dan met Dixie niet naar een knappe reu gaan zoeken die net zo gezond is als onze eigen Marley? In Duitsland zitten er genoeg, dus misschien hebben we voor 2019 dan toch nog iets leuks op de planning…..wordt vervolgd.